logo - Biofarma Sasovilustracni foto - Biofarma Sasov
E-shop biofarmy
 
 
biofarma.czVýzkum, články, publikace › Psali o nás na Scuku.cz
...nejen... vlastní biochov, vlastní jatka, vlastní přístup ke kvalitě     

Psali o nás na Scuku.cz

Shrnutí: „Biofarmu Sasov mohu s klidem doporučit komukoliv, kdykoliv, jakkoliv. Howgh!!! P.S: zrovna chystám hovězí líčka ze Sasova a klávesnice trpí. Ach ty Pavlovovy reflexy…. “

Biofarma Sasov je poměrně známá a hojně citovaná v různých článcích v časopisech a na internetu. Masné produkty ze Sasova pravidelně vyhrávají „Biopotravinu roku“. Hodně vyhlášených restaurací používá jejich maso i masné výrobky. Já osobně jsem na farmě zatím nebyl, ale využívám rozvozů do různých částí Čech i Moravy v kombinaci s e-shopem. Na farmě se stále něco děje, stránky jsou aktivní a doplňované o čerstvé novinky. Nedávno otevřeli i svou malou prodejnu, před návštěvou bych ale doporučil se kouknout na aktuální otevírací dobu. Mimo požitky čistě materiální, tj. maso a zeleninu, Sasov nabízí taky exkurze pro školy či ustájení koní, což asi zatím nevyužiji (školu nezakládám a koně nemám).

E-shop u Sasova funguje následovně: vždy v pondělí týden před závozem je aktualizovaný a najdete v něm ty položky, které budou v následujícím týdnu k dispozici, tj. budou se bourat. Je samozřejmé, že kravky i vepříci nemají dvacet svíčkových či panenek, a proto nebuďte smutní, když daný kus flákoty zrovna na vás nevyjde. Doporučuji objednávat vždy v pondělí a nenechávat to do uzávěrky objednávek ve čtvrtek, mnohý kousek už může být zadaný. Může se i stát, že místo dvou balíčků masa dostanete jeden, zvířata prostě nejsou všechny stejná. Oproti nákupu v kamenném obchodě u řezníka se to zdá být komplikované, ale naučil jsem se s tím žít a někdy je to i zábava vařit podle stavu lednice a ne podle toho, co si zrovna vymyslím. Rozvozy probíhají v chlazeném autě, často Sasov najdete i na farmářských a bio trzích. Pokud nestihnete objednat nebo na poslední chvilku ještě chcete k objednávce něco přihodit, neváhejte a zavolejte, vždy byli velmi ochotní a snažili se vyhovět. Péče o zákazníky je zde velmi příkladná včetně upozornění na závozy a na novinky.

Maso dostanete zavakuované v balíčcích přiměřené velikosti (cca 600g), což je fajn pro „takové to domácí vaření“. Vakuované maso vydrží minimálně 14 dní (ale většinou více), vždy rozbalím jen jeden balíček a ostatní v klidu odpočívají v lednici. Kvalitu poznáte už při prvním řezu i do syrového masa, zde vůbec není o čem diskutovat. Já preferuji zejména hovězí, ale jsem přesvědčený, že i „chrochtací“ maso ze Sasova je chuťově někde jinde, než běžný sortiment ne-eko-řeznictví. Ale u „trkacího“ masa to poznám nejvíc.

Vřele doporučuji i masné výrobky, které mají tu výhodu, že je lze poslat poštou kamkoliv a nemusíte se vázat na rozvozy. Vyzkoušel jsem uherák i lovečák (syn je dostal „jako“ k narozeninám a já chodil tajně do lednice ukrajovat), paštiku – uááááá- je výborná, v poslední době sušený a lehce zauzený špek, který dokáže i v malém množství „ozvláštnit“ jakoukoliv dobrotu. V poslední době se mohu umlátit po zeleninové polévce na troše sušeného špeku a javorového sirupu.

Tuto i další recenze můžete ohodnotit přímo na stránkách Scuk.cz.



 
 
© 2009; Biofarma Sasov - Josef Sklenář, Sasov 2, 58601, Jihlava, info@biofarma.cz, Tel: +420 567 312 281
webdesign & publikační systém Toolkit - Econnect